Online blackjack spelen: oefen je strategie

Blackjack is over de hele wereld een van de populairste casinospellen. Miljoenen mensen proberen elke dag zowel online als op het land te ‘een-en-twintigen’ tegen de bank. Het idee van het spel is simpel: de speler speelt tegen de dealer (ofwel de bank) en de kaarten in je hand moeten niet meer dan 21 punten opleveren en meer zijn dan de punten van de dealer. Heb je bij je eerste twee kaarten dit puntenaantal bij elkaar met een Boer en een Aas? Dan heb je Black Jack! Dit zal niet veel voorkomen en gedurende het spel geeft de bank je elke ronde een nieuwe kaart. Althans, zolang je op dat moment minder dan 17 punten hebt. Een leuk spel voor iedereen dus! Maar wil je nu echt voor de winst gaan? Zorg dan dat je je blackjackstrategie geoptimaliseerd wordt.

Ken je jargon

In de blackjackwereld worden er veel verschillende termen gebruikt. Als je nog nooit blackjack hebt gespeeld is het goed om deze te kennen voor je je eerste spel speelt. Zo kun je namelijk meteen met de geoefende spelers meedoen. De eerste term die je dient te kennen is ‘hit’, wat betekent dat de speler een nieuwe kaart vraagt aan de dealer. Je mag zo vaak als je wil ‘hitten’, maar als je boven de 21 punten uitkomt ben je ‘bust’ en heb je verloren. Is er sprake van bust, dan gaat jouw inzet naar de dealer. Dan heb je ook het begrip ‘stsand’, wat betekent dat je geen actie onderneemt en je blijft staan met de kaarten die je in je hand hebt. Hoor je een van je medespelers ‘split’ roepen, dan heeft hij twee exact dezelfde kaarten toebedeeld gekregen. Twee kaarten met een gelijke waarde mag je splitsen, ofwel afzonderlijk spelen. Het is wel de bedoeling dat je je inzet verhoogd en onder iedere hand hoort een inzet van gelijke waarde te liggen. Krijgt de speler weer een kaart met dezelfde waarde, dan mag hij doorsplitsen. Doorsplitsen mag zo vaak je maar wil.

Azen splitsen, dubbelen en de drie zevens bonus

In het geval je twee Azen krijgt, kun je deze splitsen onder speciale voorwaarden. Je kan dan namelijk maar één kaart per hand krijgen. Zou je dan weer een Aas krijgen, zul je niet meer dan 12 punten behalen. Uiteraard mag je wel verder splitsen. Let erop dat je bij gesplitste kaarten nooit een Blackjack kunt halen maar enkel ‘gewoon’ 21 punten. Krijg je met je eerste twee kaarten een score van 9, 10 of 11 punten bij elkaar? Dan mag je dubbelen. Je inzet wordt verdubbeld en daarna krijg je nog maximaal één kaart. Je mag overigens ook dubbelen bij de combinatie Aas en 8 of Aas en 9. In deze gevallen telt de Aas voor 1 punt gedurende het gehele spel. Als je eerder hebt gesplitst mag je alsnog dubbelen. Als je eerste 3 gekregen kaarten allemaal zevens dan krijg je meteen de drie zevens bonus uitgekeerd. Dat geldt uiteraard alleen als je niet hebt gesplitst. Deze bonus is gelijk aan je initiële inzet. Daarna mag je gewoon verder spelen. Zoals je misschien al verwacht had, komt deze bonus helaas maar heel zelden voor.

Surrender

Een speciale blackjackregel is de ‘surrender’-regel, ofwel opgeven. Als je denkt dat je kans op de winst verkeken is, dan kun je zelf stoppen en krijg je de helft van je inzet terug. Je kaarten worden ingenomen en je kunt elders je geluk gaan beproeven. Surrender komt niet bij elk blackjackspel voor, dus onderzoek voor je begint welke regels er van toepassing zijn.